Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Goveje kosti dobro očistimo in zalijemo z vodo. Grejemo do vretja, malo prekuhamo in odlijemo vodo, ter kosti ponovno operemo.
Potem očistimo lonec in stresemo oprane kosti nazaj notri. Dodamo vodo, vklopimo ogenj in postopoma dodajamo preostale sestavine.
Dodamo kolerabico, korenje, peteršilj v korenini, šalotke, česen, malo pora (1/2) in sol. Čebulico prerežemo na pol in jo na hitro zapečemo v ponvici, da porumeni. Dodamo čebulo v posodo z juho ter goveje meso. Vse skupaj pustimo na štedilniku na zmernem do nižjem ognju, da se počasi kuha (voda minimalno vre). Dlje ko kuhate, boljši okusi se bodo razvili. Paziti morate samo, da ne razkuhate mesa (začne razpadati), ter da ne prekuhate kosti, ker postane juha kalna. S tem sicer ni nič narobe, samo ni več bistra in prosojna.
Mi smo vse skupaj kuhali 6 ur, meso približno 3,5 ur, in je bila fantastična.
Dodate domače jušne rezance, malce popoprate in postrezete na mizo. Posujete lahko s svežim peteršiljem.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)