fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Dušeno rdeče zelje z jabolki in kostanji

Rdeče zelje je pozimi pri nas pogosto na jedilniku, jeseni pa še posebej. Mlado zelje v kombinaciji z jabolki in kostanjem je nekaj, kar res morate poskusiti (in kasneje navdušiti tudi svoje goste) :)!

Čas priprave10 minČas kuhanja20 minSkupni čas30 min

Sestavine

 2 žlici olivnega olja
 2 čebuli
 750 g surovega rdečega zelja
 2 olupljeni in naribani jabolki
 2 pesti olupljenega kuhanega kostanja
 Sol, poper
 2 žlica jabolčnega kisa

Navodila

1

Narežemo rdeče zelje in ga namočimo v vodi.

2

Čebulo sesekljamo ter jo na olivnem olju prepražimo, dodamo odcejeno rdeče zelje, naribana jabolka ter kostanj.

3

Prepražimo, posolimo, popopramo in po potrebi zalijemo z malo vode.

Dušimo približno 20 minut, pred koncem dodamo 2 žlici jabolčnega kisa.

Zelenjavna priloga vegetarijanski ali mesni pečenki. Lahko tudi kot samostojna jed s polento, mlinci, krompirjem.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]