Print Options:

Gratinirana cvetača s krompirjem in korenčkom

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura

Cvetača in krompir se res odlično podata skupaj. Če pa v enačbo vključimo še korenček in sir, pa je rezultat res naravnost fantastičen.

 1 kg cvetače
 1 kg krompirja
 2 korenčka
 Pol pora
 Pol čebule
 200 ml mleka
 2 žlički kisle smetane
 Maslo
 Lahek sir
 Sol
1

Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetove. Korenček olupimo in narežemo na majhne koščke. Krompir olupimo in narežemo na pol centimetra debele rezine.

2

Krompir, cvetačo in korenček 15 minut kuhamo v osoljenem kropu, nato odcedimo. Pečico ogrejemo na 180°C. V posodi razpustimo žličko masla, dodamo por in čebulo in ju rahlo prepražimo. Mleko rahlo segrejemo.

3

V namaščen pekač po celotni površini nadevamo krompir, v naslednjem sloju pa cvetačo in korenček, potem dodamo spet enakomerno plast krompirja, na vrhu dodamo por ter čebulo in polijemo z mlekom, namažemo s kislo smetano in dodamo nariban sir.

4

Pečemo 20 minut in jed je pripravljena.