Priljubljena spomladanska zelenjava, šparglji, tokrat v družbi smetanove omake in piščanca.
Piščančje meso narežemo na trakce (lahko ga pustimo tudi v kosu), ga začinimo, pokapljamo z oljem in pustimo nekaj časa v marinadi. V segreto ponvico damo piščančje meso in ga zapečemo iz vseh strani. Ko je meso že zapečeno ga zalijemo s z vinom in pečemo še tako dolgo, da vino izhlapi.
V drugi ponvici prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezane šparglje. Šparglje malo popražimo (glavice špargljev lahko dodamo kasneje kot stebelni del), nato pa jih zalijemo z približno 100 ml vode in kuhamo tako dolgo da voda izhlapi in da so šparglji zmehčani. Prelijemo jih s smetano za kuhanje in kuhamo še tako dolgo, da smetana zavre.
Vsebino obeh ponvic zmešamo in prelijemo čez testenine ali riž. Zraven pripravimo še veliko skledo solate in imamo okusen obrok.