Print Options:

Piščanec s šparglji

Za število oseb1 porcijaSkupni čas1 ura

Priljubljena spomladanska zelenjava, šparglji, tokrat v družbi smetanove omake in piščanca.

 300 g piščančjih prsi brez kosi
 100 ml belega vina
 250 g špargljev
 Čebula
 Smetana za kuhanje
 Sezamovo olje
 Sol, paprika, curry, čili, gorčično seme
1

Piščančje meso narežemo na trakce (lahko ga pustimo tudi v kosu), ga začinimo, pokapljamo z oljem in pustimo nekaj časa v marinadi. V segreto ponvico damo piščančje meso in ga zapečemo iz vseh strani. Ko je meso že zapečeno ga zalijemo s z vinom in pečemo še tako dolgo, da vino izhlapi.

2

V drugi ponvici prepražimo čebulo in dodamo na koščke narezane šparglje. Šparglje malo popražimo (glavice špargljev lahko dodamo kasneje kot stebelni del), nato pa jih zalijemo z približno 100 ml vode in kuhamo tako dolgo da voda izhlapi in da so šparglji zmehčani. Prelijemo jih s smetano za kuhanje in kuhamo še tako dolgo, da smetana zavre.

3

Vsebino obeh ponvic zmešamo in prelijemo čez testenine ali riž. Zraven pripravimo še veliko skledo solate in imamo okusen obrok.