Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Iz moke, zmehčanega masla, jajca, sladkorja in soli ugnetemo testo, ki mu na koncu dodamo še sok polovice limone ter ga pustimo, da počiva vsaj 30 minut (zavit v folijo).
V kozici stopimo maslo, dodamo 100g fig, žlico limoninega soka in med. Na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se fige povsem razpustijo. Preostanek fig narežemo na polovice ali četrtine, odvisno od velikosti fig.
Testo na pomokani površini razvaljamo v nepravilen krog, debeline približno 50mm (za lažje valjanje lahko zgornjo stran testa prekrijemo s papirjem za peko). Razvaljano testo prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Od sredine do približno 10 cm od roba, testo nadevamo najprej z razpuščenimi, potem pa še svežimi figami. Nato rob testa zavihamo čez fige proti notranjosti galette ter ga obdamo s kristalnim sladkorjem. Pečemo pri 200°C, 30 minut. Galetto pred serviranjem obložimo še s koščki sveže mocarele.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)