fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Polenta z ajdovo kašo in semeni.

V poletje smo že kar konkretno zakorakali in Barbara nam je tokrat ustvarila čudovito poletno kosilo. Naj se sezona kumar začne! :)

Čas priprave30 minČas kuhanja15 minSkupni čas45 min

Sestavine

 2 kumari
 1 bučka
 Rastlinsko mleko, npr. sojin napitek
 Voda
 Pol čebule
 3 stroke česna
 Sol, poper
 Vegi sirček
 1/2 skodelice instant polente
 1/2 skodelice ajdove kaše
 Rastlinsko maslo
 Kokosova maščoba
 Origano, bazilika, peteršilj
 Pest sončničih semen
 Pest bučnih semen
 Sezam

Navodila

1

Naribamo bučko in kumare, posolimo in pustimo, da spustijo odvečno vodo (okoli 15 minut).

2

Medtem pripravimo polento in ajdovo kašo. Skuhamo ju v razmerju 1:3 in sicer delež tekočine odmerimo tako, da je polovica vode in polovica rastlinskega mleka. Dodamo nasesekljan 1 strok česna, 1/2 čajne žličke soli in poper po okusu. Občasno premešamo.

3

Ko je skuhano, dodamo še 1 čajno žličko rastlinskega masla. Po potrebi še začinimo in dodamo poljubna zelišča (Barbara je dodala baziliko in origano). Skuhano polento s kašo predevamo v skodelice in pustimo, da se ohladi.

4

Ožamemo bučke in kumare. Na kokosovi maščobi prepraćimo 1/2 nasesekljane čebule, da postekleni.
Dodamo kumare in bučke, 2 stroka nasekljanega česna, nasekljan petršilj, origano. Postopno dodajamo vodo, da se vse lepo popraži. Dodamo rezino veganskega sira (lahko tudi nariban parmezan).

5

Ko je polenta ohlajena, se lepo izlušči iz modelčka. Serviramo skupaj s kumarčno omako in potresemo z semeni in sezamom.

Še več receptov za vas

    Božanska lečina juha

    Da vam bo vaša prebava hvaležna si privoščite krožnik vroče lečine juha – leča je namreč polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin. Z njo si zato lahko uravnavamo in pospešujemo prebavo – za po vrhu pa je še okusna!

    Preberi več

    Falafli iz pečice

    Hrustljavi falafli z mehko sredico, pečeni v pečici. Naša Barbara jih je postregla skupaj s praženim kislim zeljem in kuhanim krompirjem – ideja tudi za vaše kosilo?

    Preberi več

    Hranljive energijske ploščice

    Vedno se nam nekam mudi, pa naj bo to v službo, iz službe ali po opravkih. Barbarine energijske ploščice nas bodo napolnile s potrebno energijo, s katero bomo brez težav preživeli vsak dan.

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]