fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Porova pita

S pitami nikoli ne morete zgrešiti, pa naj bodo sadne ali zelenjavne. Naša porova pita je tako sočna, da boste z veseljem vzeli repete.

Skupni čas1 ura

Sestavine

 400 g skute
 2 žlici kisle smetane
 1 jajce
 3 pori
 Olivno ali sončnično olje
 Listnato testo
 Sol
 Sezamova semena

Navodila

1

Pore operemo, očistimo in narežemo na kolute. Por nato popražimo na 3 žlicah olivnega olja.

2

Zmešajmo popražen por in skuto. V mešanico ubijemo eno celo jajce in 2 žlici kisle smetane. Ročno premešamo, da se sestavine navzamejo ena druge. Dodamo sol po okusu. Za prekrivanje potrebujemo 5 listov testa, zato lahko tiste, ki ostanejo kar zmešamo med maso.

3

V keramični posodi pripravimo listnato testo: Najprej premažemo z oljem posodo. Potem damo eno plast listnatega testa in ga premažemo z oljem. To storimo s tremi plastmi testa. Potem damo vso maso na testo, vse skupaj pokrijemo s preostalima dvema plastema listnatega testa (tako kot prej tudi sedaj premažemo z oljem). Na koncu vse štrleče konce testa pokrijemo čez pito.

4

Pito premažemo z oljem, posujemo s sezamovim semenom in damo peči v pečico, ogreto na 180°C. Pečemo 30 minut.

5

Ko je pita pečena, jo vzamemo iz pečice in polijemo z 150ml vode. Pito pokrijemo s krpo in pustimo, da počiva še okoli 30 minut.

Vir: Združenje iz bube v metulja

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]