Print Options:

Prebranec

Za število oseb1 porcijaSkupni čas40 min

Nam se kar sline pocedijo ob misli na ''taprav'' balkanski prebranec. Ta recept vam bo uresničil vse vaše skrite balkansko obarvane kulinarične želje.

 700 g belega fižola (tetovec)
 200 ml olja
 4 čebule
 Lovorov list
 2 stroka česna
 2 žlici paprike v prahu
 Sol, poper
 2 žlici mešanice suhih začimb
 Voda
1

Fižol večkrat operite in ga namočite čez noč. Naslednji dan ga precedite, nalijte vodo, dodajte lovorov list in kuhajte na zmernem ognju s postopnim dolivanjem vode.

2

Na olju prepražite na drobno narezano čebulo, dodajte sladko rdečo paprio, nasekljan česen, mešanico suhih začimb, premešajte in umaknite iz ognja.

3

V ognjevarno ali lončeno posodo zlagajte plast čebule in plast fižola, posolite in poprajte ter postopek ponovite še enkrat.

4

Fižol vstavite v segreto pečico in pecite 20 minut na 200°C.