fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Rdeče zelje z listi rdeče pese ob fermentirani piri

Sliši se precej eksotično, ampak vam zagotavljamo, da okusi odlično pašejo skupaj. Super recept za martinovo pojedino!

Skupni čas1 ura

Sestavine

Zelenjava
 1 čebula
 6 strokov česna
 ½ glave rdečega Zelja
 Šop listov rdeče pese
 (Ghee) maslo
 Voda
 Sol
Pira
 2 skodelici pire
 ½ čebule
 (Ghee) maslo
 Voda
 Sol

Navodila

Priprava - pira
1

Piro namočimo v slano vodo in pustimo 2 dneva. Vmes lahko vodo enkrat ali dvakrat zamenjamo. Spremljamo, kdaj spremeni vonj. Ko se začne fermentacija, dobi malo sirni vonj, vendar ne pustimo, da postane moteč. Če fermentacijo želimo ustaviti, jo damo na hladno.

2

Ko nam je vonj pravi, zamenjamo vodo in jo skuhamo. Kuhamo po občutku, toliko, da nam je dovolj mehka.

3

Nasekljamo pol čebule in jo popražimo na soljenem (ghee) maslu.

4

Dodamo precejeno piro in pražimo 6 minut, oz. po občutku.

Zelenjava
5

Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo popražimo na soljenem (ghee) maslu.

6

Česen nasekljamo na majhne koščke in ga dodamo čebuli. Popražimo.

7

Zelje narežemo na tanke trakove ter še malo nasekljamo. Dodamo ga česnu in čebuli ter zalijemo s približno skodelico vroče vode (po občutku).

8

Liste rdeče pese očistimo in grobo narežemo. Stebla narežemo na manjše koščke in jih takoj dodamo zelju. Mehkejše dele dodamo na koncu. Dušimo, dokler voda dovolj ne izhlapi.

OPOMBA: Pri fermentaciji se predela del glutena in žito postane lažje za prebavo ter ima boljši učinek na ravnovesje kultur v črevesju.

Še več receptov za vas

    Ratatouille

    Z vami preprosto moramo deliti ta božanski ratatouille, ki smo ga naredili za vikend! Verjemite, res se splača malce dlje ”viseti” v kuhinji! Za še bolj slasten rezultat vam priporočamo, da uporabite ekološko zelenjavo brez pesticidov iz naše trgovinice.

    Preberi več

    Drobljenec

    Drobljenec rada pripravim v porcijske skodele.
    Tako je že 3/4 serviran v lični embalaži, samo že jogurt na vrhu in obrok je nared.
    Še topel drobljenec za hladna jutra ali hladen za malico v šoli/službi/na izletu.

    Preberi več

    Borovničev sladoled

    Veliko kupljenih sladoledov je polno sladkorja, konzervansov in barvil – zakaj se ne bi raje preizkusili in sami pripravili to nenadomestljivo poletno sladico?

    Preberi več

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]