fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Šampinjoni s prepeličjimi jajci

Super prigrizek ali predjed, ki ne zahetva veliko priprav.

Čas priprave20 minČas kuhanja1 uraSkupni čas1 ura 20 min

Sestavine

Sestavine
 6 velikih šampinjonov
 150 g mlete teletine
 1 žlica drobtin
 1 rumenjak
 1 žlica drobno sesekljanega peteršilja
 Morska sol
 Sveže zmlet poper ali čili
 1 žlica masla
 6 prepeličjih jajc

Navodila

Priprava
1

Šampinjone speremo z vodo, jim odstranimo peclje ter jih na drobno narežemo. Skupaj z mletim mesom (teletino) jih popražimo na maslu.

2

Dodamo še vse ostale sestavine z izjemo prepeličjih jajc. Vse skupaj premešamo in podušimo.

3

V manjši pekač, obložen z peki papirjem previdno zložimo šampinjone ter jih nadevamo s pripravljenim nadevom, a ne do vrha! Prepeličje jajce vsako posebej ubijemo in zlijemo na nadev.

4

Pekač previdno porinemo v pečico in 10 minut pečemo pri 200°C. Če želimo jed bolj sočno, v pekač (brez papirja) pred pečenjem vlijemo nekaj jušne osnove in masla.

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]