fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Šparglji z zeleno in prepeličjimi jajci

Vroče poletje kar kliče po lahkih in osvežilnih obrokih - naš recept šargljev je tako mamljiv, da ga nismo imeli srca zadržati le zase. Pa še ravno pravšnjo dozo vitaminčkov boste dobili!

Skupni čas20 min

Sestavine

 500 g srednje velikih špargljev
 12 prepeličjih jajc
 10 listov grobo nasekljane zelene
 2 čajni žlički limoninega soka
 Sol in poper
 Olivno olje

Navodila

1

V srednje velikem loncu zavremo vodo in vanjo potopimo šparglje za cca 30 sekund, nato jih potopimo v ledeno vodo. Po ohlajanju šparglje osušimo, jih prelijemo z čajno žličko olivnega olja ter posujemo s ščepcem soli.

2

Prepeličja jajčka potopimo v isto vrelo vodo kot prej šparglje in jih po cca 90 sekundah vzamemo ven ter prav tako potopimo v ledeno vodo. Ko se ohladijo, jih olupimo, pri čimer pazimo, da jih ne poškodujemo. Jajčka prelijemo z čajno žličko olivnega olja in posujemo s ščepcem soli.

3

Pripravimo krožnik za serviranje, na katerega potresemo liste zelene.

4

Segrejemo ponev (najbolje rešetkasto) na visoki temperaturi in vanjo položimo šparglje. Popečemo približno minuto na vsaki strani in jih preložimo na prej pripravljen servirni krožnik.

5

V isti ponvi popečemo še prepeličja jajčka, približno 30 sekund in pazimo, da jih ves čas obračamo, da se ne zažgejo.

6

Po špargljih pokapljamo limonin sok, nanje položimo prepeličja jajčka, vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in posujemo z mletim poprom ter postrežemo!

Vir: Matevž Vokabi

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]