Juha iz rdeče pese
Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Na maščobi prepražimo sesekljano šalotko, ki ji dodamo narezane pske oz. česnove cvetove. Dodamo še sesekljan česen – toliko, da zadiši. Zalijemo z 1l vode in dodamo koščke krompirja. Solimo po okusu, nato kuhamo 25 minut.
Zmiksamo in prepasiramo skozi cedilo, da dobimo gladko juho. Po potrebi dosolimo in dolijemo še malo vode, v kolikor je okus preveč intenziven.
Dodamo bel poper, pokapamo z lešnikovim oljem ter potresemo s praženimi lešniki, ki smo jih strli v terilniku.
Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!
Kdo pravi, da je pravi kremasti sladoled narejen samo s kravjim mlekom? Mi smo tu, da temu naredimo konec… takoj ko pojemo še eno kepico tega odličnega sladoleda 😉
Če je Pika Nogavička lahko vsak dan jedla palačinke, jih lahko tudi mi! Tokrat na meniju: pirine palačinke brez jajc in mleka.
Priljubljena spomladanska zelenjava, šparglji, tokrat v družbi smetanove omake in piščanca.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)