Juha iz rdeče pese
Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!
Juhu, zdaj ste prijavljeni.
Čebulo olupimo in sesekljamo na drobne koščke. Popražimo in dušimo na maščobi po želji (mi smo uporabili olivno olje). Ko se čebula razpusti, dodamo notri zamrznjene gambere, ki jih predhodno splaknemo v vodi. Gambere dušimo približno 10 minut.
Med tem časom narežemo češnjev paradižnik na manjše kose – vsaj na 1/4 ali 1/6 ter sesekljamo svežo baziliko. Ko se gamberi malce razpustijo jim dodamo češnjev paradižnik. Vse skupaj premešamo in pustimo kuhati 15 minut. Vmes dodamo sol in poper po želji. Dodamo svežo baziliko in premešamo. Kuhamo še toliko časa, da postane gostota omake primerna za testenine.
Posebej skuhamo testenine, ki jim lahko po odceditvi dodamo malo ekstra deviškega oljčnega olja.
Testenine postrežemo na krožnik in prelijemo z omako. Na vrhu lahko servirate tako gambere kot kak kos češnjevega paradižnika.
NASVETI: Skuhate lahko tudi brezglutenske testenine. K jedi se odlično poda riban parmezan ali staran kravji sir.
Krajčkova kuharica Barbara je o svoji juhi povedala: »Rdeče pese nisem imela nikoli rada… zdaj sem nad njo navdušena!« Mi se z njo strinjamo, pregrešno dobra je!
Paradižnikova omaka je vsestranska omaka, ki jo lahko uporabimo marsikje v kuhinji, saj je osnovna sestavina marsikatere jedi, sploh italijanskih. Vsak kuhar zato nujno potrebuje odličen recept paradižnikove omake, s katero bo lahko navdušil že, ko jo bo samo ponudil s testeninami.
Nam se kar sline pocedijo ob misli na ”taprav” balkanski prebranec. Ta recept vam bo uresničil vse vaše skrite balkansko obarvane kulinarične želje.
Juhic ni nikoli dovolj, lisičk pa prav tako ne! Pripravite si enostavno juho z lisičkami, ki vam bo ogrelo telo in srce.
Novi dogodki pridejo kmalu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)