Lahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.
Pečico segrejemo na 180°C.
Pripravimo vegansko jajce - lanena mleta semena zamešamo z vodo in pustimo na strani cca 10 minut, da se poveže v homogeno zmes.
Sladek krompir naribamo in ožamemo odvečno vodo. Čebulo in česen nasesekljamo. Steblo brokolija narežemo na male delčke.
Na olivnem olju na hitro prepražimo čebulo in česen, dodamo brokoli, da se malo razpusti. Damo na stran.
V skledi zmešamo vse sestavine.
Na peki papir nadevamo zmes z jušno žlico in oblikujemo v polpete.
Premažemo z olivnim oljem ter postavimo v pečico. Pečemo 30minut*.
*Polpete lahko pečemo tudi 15 minut na vsaki strani. Previdno jih obrnemo z lopatko na drugo stran, saj so zelo rahli.