Print Options:

Zelenjavni polpeti iz pečice

Za število oseb1 porcijaČas priprave40 minČas kuhanja30 minSkupni čas1 ura 10 min

Lahki in okusni zelenjavni polpeti, ki se odlično obnesejo tako sveže pečeni, kot hladni; kot malica na delovnem mestu s skledo solate ali kot večerni prigrizek skupaj z doma narejeno guacamole omako.

 1 srednje velik sladek krompir
 200 g vložene čičerike
 1 steblo brokolija
 1 žlica veganskega parmezana
 1 žlica mletih lanenih semen (+ 3 žlice vode)
 Sol, poper
 2 žlici svežega peteršilja
 1 čebula
 3 stroke česna
 ½ čajne žličke začimbne mešanice Garam masala
 ¼ čajne žličke curry začimb
 2 žlici čičerikine moke
 1 žlica ovsenih kosmičev
 Olivno olje za premaz
1

Pečico segrejemo na 180°C.

Pripravimo vegansko jajce - lanena mleta semena zamešamo z vodo in pustimo na strani cca 10 minut, da se poveže v homogeno zmes.

2

Sladek krompir naribamo in ožamemo odvečno vodo. Čebulo in česen nasesekljamo. Steblo brokolija narežemo na male delčke.

3

Na olivnem olju na hitro prepražimo čebulo in česen, dodamo brokoli, da se malo razpusti. Damo na stran.

4

V skledi zmešamo vse sestavine.
Na peki papir nadevamo zmes z jušno žlico in oblikujemo v polpete.
Premažemo z olivnim oljem ter postavimo v pečico. Pečemo 30minut*.

*Polpete lahko pečemo tudi 15 minut na vsaki strani. Previdno jih obrnemo z lopatko na drugo stran, saj so zelo rahli.