fbpx
×

Izdelek je bil dodan v košarico!

Odpri košarico →
×

Vaše izdelke bomo poslali brezplačno!

Odpri košarico →

Si že krajček?

Prijavi se

Ste pozabili geslo?

Ustvari račun

Ustvari račun

Juhu, zdaj ste prijavljeni.

Žemljin narastek

Zanimiva sladica za takrat, ko vam ostane kruh, vi pa nimate srca, da bi ga vrgli v smeti. Mamljiv žemljin narastek vam bo tu priskočil na pomoč.

Skupni čas1 ura

Sestavine

 1 nesveža žemlja ali katerikoli drug kruh
 300 ml (rastlinskega) mleka
 150 ml (rastlinske) smetane
 1 vanilijev sladkor
 1 žlica sladkorja
 (Rastlinsko) maslo

Navodila

1

V manjšo skledo vlijemo (rastlinsko) mleko, mu dodamo vanilijev sladkor ter vanj namakamo žemljo toliko časa, da postane čisto mehka, lahko začne celo malce razpadati.

2

Manjšo keramično posodo (odporno na vročino) premažemo z (rastlinskim) maslom, dodamo namočeno žemljoin pečemo pri 180 °C 30 minut.

3

Po 30 minutah vzamemo posodo iz pečice, potresemo s sladkorjem in prelijemo z (rastlinsko) smetano. Pri 200 °C pečemo še okoli 15 minut, tako da skorjica nežno porjavi.

Ko je sladica pečena jo lahko prelijemo še z našim najljubšim prelivom (čokolada, razni sirupi, cimet,...)

Še več receptov za vas

Zakladi iz Krajčka

Hej! S prijavo na naše novičke prejmeš presenečenje! In obljubimo, da jih ne bomo pošiljali preveč in da bodo vedno polne zanimivih vsebin, fotografij in naših razmišlanj ;)

[mc4wp_form id="8049"]